Comunicate de presa

Proiectele inovatoare pentru modernizarea României vor fi puse în discuție în progamul Strategiei Albastre

Reducerea decalajelor dintre mediul rural şi mediul urban şi apropierea în ritm mai accelerat de statele europene dezvoltate sunt principalele obiective ale Programului Strategia Albastră, care își propune o abordare inedită a problematicii cu care se confruntă România pe drumul său european.

În scopul susținerii procesului de modernizare a României, va avea loc în perioada 14 - 15 Octombrie, la Complexul Cheile Grădiștei Brașov, conferința „Modele de inovare și creativitate pentru antreprenoriat și administrația publică: potential și resurse”, cu care se lansează Programul Strategia Albastră în România. Organizat de Satul Inteligent srl, în parteneriat cu Revista Partners în cadrul proiectului Dezvoltăm România, evenimentul va reuni reprezentanți de marcă din mediul economic, administraţia publică şi mediul academic și cercetare, actori principali care, prin amalgamarea aptitudinilor și expertizei specifice domeniului lor de activitate pot contribui efectiv la realizarea unor proiecte concrete propuse de participanți.

Dacă iniţiativa şi viziunea economică beneficiază de sprijinul autorităţilor responsabile, precum şi de soluţii noi oferite de mediul academic, plus valoarea rezultată va reveni atât investitorului, cât şi localităţii, regiunii, societatăţii româneşti în ansamblul ei. Oamenii de afaceri vor avea posibilitatea să intre în contact direct cu autorităţile pentru a căuta împreună soluţii la problemele existente, mediul academic va prezenta idei inovatoare, rod al cercetării, care pot fi aplicate în diferite domenii de activitate și împreună vor identifica soluții de finanțare, inclusiv prin atragerea fondurilor europene.

Temele principale se referă la: „Clusterele-modele de organizare şi dezvoltare inovativă”, „Smart-city” şi „Satul inteligent”, „Cum ne specializăm şi dezvoltăm regiunea din persectiva de marketing şi branding”, „Bio-economie” „Agricultura-bio”, Oportunităţi şi modalităţi de accesare a fondurilor europene la nivelul primăriilor şi Consiliilor judeţene, ca și la gestionarea corectă a proceselor financiar contabile, reprezentând o gamă variată de oportunităţi de cunoaştere şi informare.

Totodată, participanții vor beneficia și de analiza integrată a sistemului urban-rural şi management teritorial în contextul Strategiei Uniunii Europene a Regiunii Dunărene – SUERD, din perspectiva unui expert SUERD.

Programul Strategia albastră este inspirat de modelul de business creat de prof W. Chan Kim și Renée Mauborgne in Strategia oceanului albastru, un studiu bazat pe experiența americană din ultimii 100 de ani și 30 de domenii industriale, care demonstreaz necesitatea unui nou spațiu de piață - un "ocean albastru", pentru o creștere durabilă, susținută prin inovare și branding.

În concluzie, lectorii și participanții la conferința Modele de inovare și creativitate pentru antreprenoriat și administrația publică: potential și resurse vor aborda partituri variate, dar consonante, într-un registru multidisciplinar, în cadrul unei „simfonii”: Strategia Albastră.


Info: www.strategiealbastra.ro , office@strategiealbastra.ro, www.dezvoltamromania.com,
tel: 0736870180, 0761228781
Coordonator proiect Stoica Viorel, Satul Inteligent srl.

Inscrie-te la Newsletter-ul nostru:

Multumim pentru inscriere!